Creatief

Inge Bogaert foto
Ontdek de ‘Titaantjes’, handgemaakte muziekpoppen van Inge Bogaerts. Als illustratrice gaf Inge al verschillende kinderboeken uit maar nu gebruikt ze haar creatieve talenten ook om met kringloopstoffen en coupons deze prachtige en unieke muziekpoppen te maken.
www.ingebogaerts.be
 LOGO PIMPELS (3)
Pimpels organiseert een doorlopende workshop voor jong en oud. Kies een een ‘oud voorwerp’ uit, pimp het met een leuk papiertje en gun het voorwerp thuis een tweede
leven.Deze duurzame laagdrempelige workshop toont aan dat upcycling niet moeilijk hoeft te zijn : even anders kijken naar de dingen, je eigen fantasie en een beetje geduld bovenhalen en je gaat met een uniek stuk naar huis ! Snuister ook tussen de gerestylde gebruiksvoorwerpen of koop een DIY pakket om thuis verder te pimpen.www.pimpanel.be
wolcreatief

 Katy Lambrechts vertrekt vanuit de ruwe vacht van schaap of lama of… Deze wordt plantaardig geverfd, gesponnen of vervilt, gebreid of geweven. Alles wat te maken heeft met natuurlijke vezels probeert ze op een ecologische manier te verwerken tot zowel praktische kledingstukken als creakunstwerken. Ze laat zich hierbij vooral inspireren door de ingeving van ‘t moment en de ‘bloemen- en plantkracht’ van de natuur. Wat mensen als onbruikbaar vinden, geeft zij een nieuw kleurrijk leven.

Op Fair Festival geeft ze graag een demonstratie van deze oude ambachten in de hoop dat ook anderen de ‘microbe’ te pakken krijgen om deze basistechnieken onder de knie te krijgen en te doen verderleven.

wolcreatief.blogspot.be

BOUGIE_black_zonderBaseLine TATTOOBOEF(1)

Bougie, een ongesubsidieerde Gentse vzw werkt al vijf jaar met de Bende van Burger Boef, een traject op scholen, in wijken en buurten, een beetje overal waar kinderen zijn en een sociaal broeinest.

Burger Boef wil kinderen uitdagen gezond en gevarieerd te eten op een speelse en muzische manier.
Burger Boef heeft ook al een volkstuintje ondertussen in de Bloemekenswijk (Maisstraat) waar kinderen van Jong vzw wekelijks in meewerken.

Met hun omgebouwde camionette dat nu een mobiel keukentje en atelier geworden is, organiseren ze op Fair Festival een activiteit rond groenten (tekenen, proeven…). Iets voor kinderen van alle leeftijden, doorlopend en leuk!

www.bougievzw.be

www.facebook.com/BurgerBoef

cinderella's store
Een winkel van handgemaakte producten: brei-haak-en stikwerk, juwelen, teken-en schilderwerken, keramiek, mozaïek, kaarten, vilten popjes, handgeschept papier, …

Bezoek hun een pop-up-store met bio- en fairtradetextiel: ondergoed, kousen, babybodies en T-shirts….

www.facebook.com/cinderellasstories?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>