Ecologisch bouwen en verbouwen

 

Tint•logozwRvertBedrijf Tintelijn is een verfwinkel waar we ecologische afwerkingsproducten verkopen zoals natuurverf (leemverf, silicaatverf, kalkverf, bordverf, magneetverf,…), behang, kalei, leem, tadelakt, kalk, parket, linoleum,…
We verzorgen ook kleuradvies.Daarnaast hebben we een professioneel team van een vijftiental vakmensen die ecologische afwerkingstechnieken uitvoeren zoals oa. schilderwerken, kaleiwerken, pleisterwerken, schrijnwerk, gevelrenovatie, gevelisolatie, linoleum,…Onze webwinkel is sinds maart 2015 online en daar verkopen we al een ruim assortiment ecologische verf, non-paint en kalei.www.tintelijn.com/shop
 eurabo

De mensen van Eurabo geven graag hun deskundig advies over bio-ecologische houtbouw-en isolatiematerialen. Eurabo en zijn medewerkers leveren een bescheiden maar overtuigde bijdrage aan een duurzame leefwereld. Hun bedrijf startte in 1997 als schaverij van FSC-hout en is intussen uitgegroeid tot een groothandel van formaat in bio-ecologische bouw-, hout- en isolatiematerialen. Ze richten zich daarbij zowel op de vakman als op de consument.

www.eurabo.be

 

 houtcreaties3

 

houtcreaties2

 

Houtcreaties CVBA is alom gekend voor bio-ecologisch bouwen met hout. Het schip dekt niet altijd de lading, maar hun bedrijf wel! De naam ‘Houtcreaties’ spreekt voor zich: ze creëren uw houtproject:

  • Duurzame houtbouw
  • Dakconstructies
  • Houten constructies
  • Luchtdichting en inblaasisolatie
  • Gevelbekleding
  • Buitenschrijnwerk
  • Totaalconcept

Omdat duurzaam bouwen en isoleren hand in hand gaan, hebben ze hun expertise gebundeld in een nieuw project ‘Groene Pinguin’. Ze vertellen jullie graag meer hierover op Fair Festival!

www.houtcreaties.be
www.groenepinguin.be

 

 

amala

Amala is een bedrijf gespecialiseerd in natuurmatrassen uit bio- en fairtradegrondstoffen. Ze verzekeren u gezond en eerlijk slaapcomfort.

Leven is natuurlijk groeien.
1/3 van dat proces breng je slapend door.
Het perfecte slaapsysteem is puur,
optimaal afgestemd op jouw anatomie
èn op de druksensaties over je hele lichaam.
Individueel aangepast, uniek.
Het voelt heerlijk.
En het groeit met je mee.
In harmonie met de natuur.
Jouw natuur.

 

elmac

Deze webshop komt met zijn caravan, ingericht als showroom, om jullie te laten kennismaken met hun ecoproducten. Ze bieden onder andere verzorgingsproducten aan voor groot en klein, reinigingsproducten voor het huis, bamboe producten, sfeerlicht op zonne-energie, fairtrademutsen,..

www.elmac.be

cebo - eco

CEBO-ECO is dé verdeler van duurzame kachels en fornuizen, maar ze bieden nog veel meer aan. Dit jaar komen ze de ‘Ecofan’ en ‘Joi Lighting’ voorstellen. Benieuwd wat deze producten precies zijn, neem alvast een kijkje op hun website.

www.cebo-eco.com

verte libre Verté Libre brengt leven op de daken door het ontwerp, aanleg, en onderhoud van levende daken ofwel groendaken. Ze streven steeds naar een zo ecologisch mogelijke opbouw van hun groendaken zodat er zich een kwalitatief, duurzaam en biodivers groendak ontwikkeld. Met alle voordelen die een groendak te bieden heeft qua comport en ecologie. We tonen u graag dat er veel meer mogelijk is dan enkel sedums op het dak. Uniek is onze specialisatie in het ombouwen van pannendaken naar hellende groendaken. Wij begroenen niet enkel daken van huizen maar ook carports, tuinhuizen, muren,…
Kom gerust eens kijken of breng jouw plannen mee.www.vertelibre.be
chris_logo1

Nuyens Houtcreaties is uw partner in bio-ecologische oplossingen voor meubels, houtwerk en platte daken.

Met een passie voor hout en ecologie maken we kasten op maat voor uw keuken, badkamer, slaapkamer, enz.

Maar ook voor buitenschrijnwerk (carport, tuinmeubels, hekkens, poorten) en platte daken bent u aan het juiste adres. Samen met Verté Libre kunnen we uw plat dak omtoveren tot een levend groendak.
We gebruiken bij voorkeur ecologische/duurzame materialen, voor een gezonde en aangename leefomgeving in én rond uw huis.

www.nuyenshoutcreaties.be

cohousing_projects_rgb_clean

Cohousing Projects cvba begeleidt en initieert op dit moment een 15-tal cohousingprojecten in Vlaanderen. Dit zijn duurzame woonprojecten waarbij ecologie en bewonersparticipatie centraal staan. Met onze stand willen we mensen informeren en enthousiast maken om te cohousen.

www.cohousingprojects.be

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>