Educatie

 

 OIKOS_denktank_pos

Oikos is een onafhankelijke denktank die werkt aan sociaal-ecologische verandering door het maatschappelijk debat te voeden vanuit ecologisch perspectief. Oikos richt zich op lange termijnuitdagingen die onvoldoende aan bod komen in het maatschappelijk debat, maar cruciaal zijn voor de toekomst van de samenleving en de toekomstige generaties. De ecologische grenzen van de planeet en de solidariteit wereldwijd en met de toekomstige generaties zijn hierbij de uitgangspunten.

Oikos organiseert ook één van de lezingen/workshops op Fair Festival. Neem hiervoor een kijkje op onderstaande pagina.
www.fairfestival.be/workshops-lezingen

www.oikos.be

NEW_MEER DAN EEN BLAD_LOGO

Het magazine en de community voor positieve verandering.

www.changethinkpositive.wix.com

Impression
Groene & eetbare Vlaamse straten
Een groeiend aantal initiatieven doorheen Vlaanderen bouwt aan vergroening op straat-, wijk- of stedelijk niveau.
De drijfveren zijn legio : van het bevorderen van sociale betrokkenheid, over het herstel van voedselsoevereiniteit tot de ecologische
verduurzaming van onze steden.
Zin om je eigen straat, wijk of stad te vergroenen? Kom langs op onze stand op het Fair Festival in het Gentse DOK op 5/9 2015 en wissel ideeën en aanpak uit met denkers en doeners uit Vlaamse
steden.
 peerby

Iets nodig, maar geen zin om het te kopen? Leen makkelijk en snel spullen van je buren met je peerby account.

 

www.peerby.com

 Aniké

Aniké (“dankjewel” in een Guinees dialect) is een vzw die werd opgericht met als doel zich te ontfermen over wezen en andere kansarme kinderen, hiv- en aidspatiënten en jonge tienermoeders in Guinee en de strijd aan te binden tegen vrouwelijke genitale verminking.

Op Fair Festival vertellen ze jullie graag meer over hun project. Ze verkopen ook een aantal biologische lekkernijen ten voordele van hun vzw.

www.anike.be

 sscs_logo_classic_medium

Sea Shepherd Conservation Society is een onafhankelijke organisatie met als doel: wereldwijd beschermen van oceanen en zeeleven.

Oceanen worden leeggevist, soorten zijn met uitsterven bedreigd. Er bestaan internationale verdragen en afspraken om natuur en oceanen te beschermen, maar de plundering gaat onverminderd door omdat geen enkele instantie het naleven van de wetten en verdragen controleert.

Sea Shepherd voert directe actie om de bestaande regelgeving te doen naleven. Op het Fair Festival geven ze jullie graag wat uitleg over hun campagnes.

www.seashepherd.nl

IBI 2-150x64

Het Instituut voor Bodymind Integration is sedert 25 jaar een erkend opleidingscentrum voor experiëntiële lichaamsgerichte psychotherapie. Ze zijn gespecialiseerd in het werken met methodes die lichaam en geest op een geïntegreerde manier benaderen. Tijdens Fair Festival laten ze de bezoekers via een spel een bodymind integrated parcours doorlopen doorheen het festival.

www.bodymindintegration.com

Gents miliefront

Gents MilieuFront (GMF) is een regionale milieuvereniging uit Gent die via positieve acties het leefmilieu en duurzame mobiliteit een duwtje in de rug wil geven.

Met GMF streven wij een duurzame samenleving na, die rekening houdt met de huidige behoeften zonder die van de toekomstige generaties in de weg te staan. Om dit te bereiken richt GMF zich in de eerste plaats tot de lokale overheden, de inwoners en het bedrijfsleven uit de regio.
Onze werking wordt gedragen door vrijwilligers die activiteiten organiseren waar Gentenaars kunnen kennismaken met het Gentse aanbod voor duurzame consumptie, bijvoorbeeld repaircafés of autodeelparties.

Verder voeren we ook actie voor een beter leefmilieu, zoals met onze campagne tegen outletcentrum ‘The Loop’. Onze milieuadvieswinkel geeft bouwadvies en renovatiebegeleiding van A tot Z aan de inwoners van Gent. Op het Fair Festival kunnen de bezoekers kennismaken met onze vereniging en zich informeren over ons aanbod voor bouwadvies en renovatiebegeleiding. We voorzien een interactief luik aan de stand waarbij we met reststromen (bv voedseloverschotten) aan de slag gaan.

www.gentsmilieufront.be

Climate express

Eind dit jaar vindt in Parijs een cruciale internationale klimaattop plaats. Het doel: een nieuw globaal akkoord om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te beperken.

De enthousiaste vrijwilligers van Climate Express wil zoveel mogelijk mensen verzamelen om samen naar Parijs te trekken en de politici onder drukt te zetten om het juiste spoor te kiezen, nl.een daadkrachtige en solidaire aanpak van de klimaatproblematiek.

Laat je inpakken door deze groep enthousiastelingen en spring mee op de trein!

www.nl.climate-express.be

Landschap vzw
Landschap vzw is een frisse, nieuwe
natuurvereniging, de enige die in het hele land
actief is. Ze bieden verrassende, wilde
natuurbelevingsactiviteiten aan in alle uithoeken van België. Op hun stand promoten ze zowel hun
activiteiten als hun natuur(foto)tijdschrift.
de landgenoten
De Landgenoten laat boeren en consumenten samenwerken aan een betere toegang tot landbouwgrond voor boeren. De toegang tot grond is, door zijn hoge prijs, één van de grootste drempels voor (startende) landbouwers. Door middelen samen te brengen – via aandelen, schenkingen en legaten -, kan grond worden aangekocht en vele generaties lang worden beheerd als biologische landbouwgrond.
Ze geven op Fair Festival graag uitleg over hun organisatie.
stadslandbouw Gent
De werkgroep ‘Stadslandbouw Gent’ is ontstaan uit de klimaatarena van de stad. In de formulering van de transitiepaden voor de stad, kwam ook stadslandbouw als een optie naar voor. Heel wat mensen zijn geïnteresseerd in het thema, maar al snel werd duidelijk dat stadslandbouw een ‘wicked problem’ is, een complex verhaal met heel veel dimensies… De mensen van de werkgroep geven je hierover graag een woordje uitleg.
 vélomobiel

 

Opgepast voor de eco-pollutie! Steven Vromman, alias Low Impact Man, komt met zijn vélomobiel naar Fair Festival  vélomobiel om op een positieve manier het gedrag van de bezoekers te verduurzamen. Hij zou wel eens een grasboete durven uitschrijven!

www.lowimpactman.be

 

bite back

Bite Back is een dierenrechtenorganisatie die een diervriendelijke levenswijze promoot, dus ook het veganisme. We bieden een uitgebreide infostand aan met heel wat dierenrechtenliteratuur en vegan kookboeken. Verder presenteren ze ook hun nieuwste project, de veganistische receptensite www.heerlijkplantaardig.be.

www.biteback.org

BE Vegan Logo met URL

BE Vegan is de Belgische veganismevereniging. Ze wil veganisme meer kenbaar maken en vegans en verenigingen bijstaan. BE Vegan organiseert activiteiten zoals potlucks, brunches, talks en een vegan festival. Via hun website, publicaties en infostands op tal van events verschaffen ze informatie over alle aspecten van veganisme.

www.bevegan.be

BOUGIE_black_zonderBaseLine TATTOOBOEF(1)

Bougie, een ongesubsidieerde Gentse vzw werkt al vijf jaar met de Bende van Burger Boef, een traject op scholen, in wijken en buurten, een beetje overal waar kinderen zijn en een sociaal broeinest.

Burger Boef wil kinderen uitdagen gezond en gevarieerd te eten op een speelse en muzische manier.
Burger Boef heeft ook al een volkstuintje ondertussen in de Bloemekenswijk (Maisstraat) waar kinderen van Jong vzw wekelijks in meewerken.

Met hun omgebouwde camionette dat nu een mobiel keukentje en atelier geworden is, organiseren ze op Fair Festival een activiteit rond groenten (tekenen, proeven…). Iets voor kinderen van alle leeftijden, doorlopend en leuk!

www.bougievzw.be

www.facebook.com/BurgerBoef

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>